ua en ru

Адміністрація Трампа обмежила використання ПЗ "Лабораторії Касперського" в уряді

Адміністрація Трампа обмежила використання ПЗ "Лабораторії Касперського" в уряді Фото: Лабораторія Касперського (blog.kaspersky.ru)

У США "Лабораторію Касперського" видалили зі списку постачальників для держорганів

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа обмежила використання програмного забезпечення (ПЗ) заснованої в Російській Федерації (РФ) міжнародної компанії "Лабораторія Касперського" в уряді. Про це повідомляє Reuters.

"Адміністрація Трампа у вівторок видалила московську "Лабораторію Касперського" з двох списків затверджених постачальників, що використовуються державними органами для придбання технологічного обладнання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, такі кроки були зроблені на тлі того, що продукти фірми з кібербезпеки можуть бути використані Кремлем для входу в мережі США.

Так, "Лабораторія Касперського" була видалена зі списку постачальників послуг загальних служб США, які охоплюють послуги в області інформаційних технологій і цифрового фотографічного устаткування.

Державні установи все одно зможуть використовувати придбані у "Касперського" продукти окремо від контрактів Глобальної асоціації мобільних постачальників (GSA).

У свою чергу, "Лабораторія Касперського" заявила, що не отримала ніяких оновлень від GSA або будь-якого іншого державного органу США щодо статусу свого постачальника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про розслідування Bloomberg, в якому говориться, що російська компанія - розробник антивірусних програм "Лабораторія Касперського" розробляла спеціальні технології для ФСБ РФ і передавала їй дані хакерів.