ua en ru

Адміністрація Президента ініціює зміни в закон про держзакупівлі з метою підтримки національного виробника, - Акімова

Адміністрація Президента ініціює зміни в закон про держзакупівлі з метою підтримки національного виробника. Про це в ході брифінгу повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Захід, який пропонується і його повинен розробити детальніше Кабінет міністрів, - це використання тимчасового включення в конкурсні умови в державних тендерах наявності в учасників власного сервісу або власного виробництва в Україні. Той, хто може продавати свою продукцію за державні гроші на основі держзакупівель, повинен сприяти створенню нових робочих місць і збереженню робочих місць в Україні", - повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента.

Вона нагадала, обсяг ринку держзакупівель складає більше 400 млрд грн. "На жаль, значна частина доводиться не на вітчизняних виробників. І національний виробник повинен отримати адекватну підтримку", - відзначила Акімова.

Відзначимо, вона також заявила, що до 90% ініціатив з розвитку реального сектору економіки можуть бути реалізовані протягом 2012 р.