ua en ru

До 90% ініціатив з розвитку реального сектору економіки можуть бути реалізовані протягом 2012 р., - Акімова

До 90% ініціатив з розвитку реального сектору економіки України можуть бути реалізовані протягом 2012 року. Про це в ході брифінгу повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Акімової, поштовх до розвитку реального сектору економіки може бути забезпечений за рахунок низки ініціатив. "Тут є два основні напрями підтримки: насамперед напрям експортно-орієнтованих галузей і підтримка розвитку внутрішнього ринку. У чому саме бачить Президент цю підтримку, перше і найважливіше - гроші, які закладені в держбюджеті, повинні йти на національного виробника. Реалізація цієї ініціативи може йти через підтримку національного товаровиробника в тендерних процедурах, де беруть участь державні гроші", - сказала Акімова.

Другий напрям, за її словами, - посилення підтримки за рахунок підготовки професійних кадрів. Третій напрям - зниження тиску з боку контролюючих органів на бізнес і посилення адміністративної відповідальності за порушення контролюючих процедур. Четвертий напрям пов'язаний з підтримкою будівельного комплексу, насамперед, житлового будівництва. "І пов'язано воно зі спрощенням процедури відведення землі. П'ятий і найважливіший напрям - розблокування умов для посилення кредитування національної економіки і забезпечення достатньо великим і дешевшим кредитним ресурсом. Останній напрям - введення механізму через роботу експортної кредитної установи з підтримки експортної діяльності", - зазначила Акімова.

Вона підкреслила, що 90% з цих ініціатив можуть бути реалізовані протягом цього року, деякі з них можуть бути реалізовані швидше - протягом кварталу. "Зокрема, те, що стосується розробки законодавчої бази. Протягом максимум одного кварталу більшість законодавчих змін можуть бути розроблені", - резюмувала перший заступник голови Адміністрації Президента.

Зазначимо, Президент України Віктор Янукович заявив, що ключове завдання виконавчої влади - розвиток реального сектору економіки України.