ua en ru

В АПУ розповіли, як вирішуватимуть конфлікт із Польщею

В АПУ розповіли, як вирішуватимуть конфлікт із Польщею Фото: Костнятин Єлісєєв (president.gov.ua)

Ймовірно, антиукраїнськими заявами польська сторона, намагається відвернути увагу від своїх проблем всередині ЄС

Уникнути конфлікту із Польщею Україна має винятково дипломатичним шляхом. Про це сказав заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає "5 канал".

"Українська сторона не зацікавлена у сварках із нашим стратегічним партнером. Тому ми намагаємося дуже спокійно вести діалог з Варшавою, щоби владнати політичні заяви польських представників певних політичних кіл. Ми вважаємо, що наше стратегічне партнерство набагато важливіше, ніж тимчасові певні складнощі. І я розумію проблематику нашого спільного історичного минулого", - зазначив Єлісєєв.

Водночас, представник Адміністрації зазначив, що, ймовірно, антиукраїнськими заявами польська сторона, намагається відвернути увагу від своїх проблем всередині Європейського союзу.

Нагадаємо, 21 листопада 2017 року міністр внутрішніх справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що розчарований нинішнім регресом у відносинах з Україною. За його словами, Польща не веде суперечку з Україною, однак за результатами багаторічного діалогу не можна говорити про прогрес. У той же час він підкреслив, що Польща підтримує європейські прагнення України, а також засуджує незаконну анексію Криму.