ua en ru

На адмінмежі з Кримом прикордонники зафіксували 13 вертольотів РФ та установки "Град"

На адмінмежі з Кримом прикордонники зафіксували 13 вертольотів РФ та установки "Град" Фото: на адмінмежі з Кримом прикордонники зафіксували 13 вертольотів РФ та установки "Град"

Лише протягом доби на адміністративній межі прикордонники спостерігали польоти 4 російських вертольотів

На адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом прикордонники протягом тижня зафіксували 13 вертольотів РФ та установки "Град". Про це під час брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби (ДПС) Олег Слободян, передає прес-служба відомства.

"Лише протягом доби на адміністративній межі прикордонники Бердянського та Херсонського загонів спостерігали польоти 4 російських вертольотів над тимчасово окупованою територією АР Крим", - повідомив Слободян.

Крім того, він зазначив, що "учора російські окупаційні сили знову здійснювали провокативні дії на адмінмежі" та додав, що прикордонники Бердянського та Херсонського загонів спостерігали демонстративний на відстань до 1 км до адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим під'їзд техніки, а саме: 7 установок залпового вогню "Град", 2 БТРів, 1 танку, 2 тентованих автомобілів КрАЗ, які за кілька годин повернулися назад у тил.

Нагадаємо, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що РФ намагається "видавлювати" корінний народ Криму з півострова і завозить своїх людей.