ua en ru

Джемілєв: РФ намагається "видавлювати" корінний народ Криму і завозить своїх людей

Джемілєв: РФ намагається "видавлювати" корінний народ Криму і завозить своїх людей Фото: за словами Джемілєва, в Крим планують привезти 70-80 тис. російських військових

За словами Джемілєва, в Крим планують привезти 70-80 тис. російських військових

Російська Федерація (РФ) намагається "видавлювати" корінний народ Криму з півострова і завозить своїх людей. Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Виходить, що Росія намагається "видавлювати" корінний народ Криму з півострова і одночасно завозить людей з материкової частини Росії на окуповану територію. Тільки за офіційними даними, вони завезли близько 15 тис. чиновників. Крім того, ще кільком тисячам осіб роздали земельні ділянки на пільговій основі, щоб вони облаштовувалися в Криму. До цього слід додати також 70-80 тис. російських військовослужбовців, яких привезуть окупанти з Росії. Виходить більше 100 тис. російських громадян на окупованих територіях - це суперечить женевським нормам", - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров закликав українську владу ініціювати міжнародний бойкот Російської академії наук та інших російських установ, які користуються экспроприированной української власністю в Криму.