ua en ru

Acer випустить наддешевий планшетний комп'ютер, - джерела

Компанія Acer готує до релізу наддешевий планшет Iconia B1. Відповідно до джерел The Wall Street Journal, ціна на новинку навряд чи перевищить 100 доларів. За характеристиками апарат буде близький до Kindle Fire, який випускає Amazon, і Nook від Barnes&Noble, передає "Росія-24".

За інформацією газети, діагональ екрану Iconia B1 складе 7 дюймів, а його роздільна здатність - 1024 на 600 крапок. Під дисплеєм буде встановлено 2-ядерний процесор з тактовою частотою 1,2 ГГц. Управлятися "таблетка" буде за допомогою операційної системи Android.

Новинка вийде в наступному році. Точна дата не називається.

Читайте також: Чистий прибуток Acer в III кварталі виріс на 21% - до 2,32 млн дол

Виходячи з вартості Iconia B1, можна припустити, що модель буде націлена на ринки, що розвиваються. За словами джерел WSJ, остаточна ціна планшетника буде залежати від конкретної країни.

Ринок бюджетних 7-дюймових планшетів стає все тіснішим. Першою на нього вийшла Amazon, випустивши в листопаді 2011 р. модель Kindle Fire. В магазинах США її можна купити за 140 дол. Слідом на рітейлером послідувала Google, яка при партнерстві з Asustek зробила 200-доларовий Nexus 7, а також з Apple iPad Mini (330 дол.).