ua en ru

На Мадагаскарі в результаті спалаху чуми загинули 40 людей

На Мадагаскарі в результаті спалаху чуми загинули 40 людей
Всесвітня організація охорони здоров'я ще на початку листопада 2014 р. отримала повідомлення від Міністерства охорони здоров'я Мадагаскару про спалах захворювання чумою.

Всесвітня організація охорони здоров'я ще на початку листопада 2014 р. отримала повідомлення від Міністерства охорони здоров'я Мадагаскару про спалах захворювання чумою. За даними на 16 листопада, на острові були підтверджені 119 випадків зараження чумою, при цьому 40 людей померли.

ВООЗ закликає утриматися від відвідування Мадагаскару і торговельних зв'язків з ним.

Чума виявлена у 16 районах семи регіонів острова, в тому числі в столиці і найбільшому місті Мадагаскару Антананаріву, де зафіксовано два випадки захворювання з одним смертельним результатом.

Перший випадок захворювання чумою було виявлено 31 серпня у пацієнта, який помер 3 вересня.

В даний час високі ризики швидкого розповсюдження захворювання у зв'язку з високою щільністю населення і слабкою системою охорони здоров'я на Мадагаскарі. Крім того, ситуація ускладнюється слабкою ефективністю застосовується на острові інсектицид проти бліх.

ВООЗ за фінансової підтримки Африканського банку розвитку та США допомагає Мадагаскару у наданні засобів індивідуального захисту, інсектицидів і антибіотиків постраждалим від чуми районах.

Нагадаємо, в грудні 2013 р. на Мадагаскарі від бубонної чуми загинуло 20 осіб.