ua en ru

Абромавічус: українські виробники втратили майже 100 млн доларів від введення ембарго РФ

Абромавічус: українські виробники втратили майже 100 млн доларів від введення ембарго РФ Фото: Айварас Абромавічус

За оцінками міністра, загальні втрати від введення ембарго з боку РФ до 2016 складуть 420-600 млн доларів

Українські виробники втратили від введення Росією ембарго 98 мільйонів доларів. Про це в ході брифінгу повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прямі втрати українських виробників у вигляді втраченої виручки тільки від ембарго 98 мільйонів доларів",- розповів Абромавічус.

За його словами, уряд оцінює, що загальні втрати від введення ембарго з боку РФ, з урахуванням підвищення тарифів, у 2016 році складуть 420-600 млн доларів.

Варто зауважити, що в уряді сподіваються, що обсяг експорту в країни Азії, після введення Росією заборони транзиту через її територію, не скоротиться і складе не менше 1,8 млрд доларів.

"загалом У ці країни через РФ прямувало товарів на суму близько 1,8 мільярдів доларів. Звичайно ми не очікуємо негативних наслідків для всього обсягу, тому що деякі з виробників вже направляють товари іншими способами, і сподіваємося, що наші партнери все-таки ці обмеження швидше знімуть",- додав міністр.

Нагадаємо, 13 січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розширити список російських товарів, які потрапляють під санкції.