ua en ru

Абромавичус обговорив з Прітцкер зняття антидемпінгових санкцій США з українських товарів

Абромавичус обговорив з Прітцкер зняття антидемпінгових санкцій США з українських товарів Фото: Айварас Абромавичус

Зокрема, з продукції хімічної і сталеливарної галузей

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус та міністр торгівлі США Пенні Пріцкер в ході Світового економічного форуму в Давосі 2016 обговорили зняття антидемпінгових американських санкцій з українських товарів, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

"По-перше, важливою темою нашої бесіди стала підтримка української позиції у врегулюванні в СОТ торговельних суперечок з РФ на політичному та експертному рівні. По-друге, ми обговорили тему зняття антидемпінгових санкцій з низки наших продуктів, зокрема, з продукції хімічної і сталеливарної галузей", - зазначив Абромавичус.

Крім того, міністри обговорили питання продовження технічної допомоги. Так, для прискорення реформи державних підприємств США запропонували допомогу в пошуку професійних директорів, у тому числі для ключових державних компаній.

Український урядовець запевнив, що українська сторона намагатиметься робити все для поглиблення торговельних відносин і готова докладати зусиль для зростання торгівлі між країнами.

Абромавичус вважає, що необхідно розширити американську загальну систему преференцій для доступу на ринок США українських продуктів, лібералізувати наявні антидемпінгові заходи на імпорт з України. Це важливо для стабілізації економічної ситуації в Україні.

"Сьогодні на імпорт з України США стягують значне антидемпінгове мито. Ці заходи діють ще з часів, коли Україну визнали країною з неринковою економікою та де-факто заблокували доступ українських товарів на ринок США", - зазначив український чиновник.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз скасував дію антидемпінгових заходів стосовно українських зварних труб.