ua en ru

Абромавічус хоче бачити Яресько на посаді прем'єра

Абромавічус хоче бачити Яресько на посаді прем'єра Фото: Айварас Абромавічус

За словами міністра, тільки технократичний підхід може підняти країну на інший рівень

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус хоче бачити міністра фінансів Наталія Яресько на посаді прем'єр-міністра України. Про це Абромавічус заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Абромавічус зазначив, що не відкликав свою заяву про відставку, зокрема, тому що не отримав конкретних гарантій для роботи.

"Я вважаю, що потрібно скористатися можливістю і все-таки більш серйозно розширити список. Це не тільки перепризначення 30 керівників держкомпаній. Я сказав, що тільки технократичний підхід може підняти країну на інший рівень. В технократичному уряді повинен бути прем'єр - технократ. Я запропонував кандидатуру Наталії Яресько (міністр фінансів, - ред)", - заявив глава Мінекономіки.

За словами міністра, він запропонував дати технократичному прем'єру карт-бланш на призначення будь-якого міністра без політичних інтриг та інтересів в бізнесі, а спираючись на людей, яких не було в уряді до Майдану.

"Тому що у нас криза довіри до старих кадрів. Але тут потрібна і парламентська підтримка і це дуже важливо. Ось з таким розкладом я б бачив прямий шлях до успіху", - підкреслив Абромавічус.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус подав у відставку. Причиною даного рішення глава відомства назвав блокування роботи підконтрольного йому міністерства, зокрема, нардепом від БПП Ігорем Кононенко. За його словами, Кононенко лобіював призначення "власного" заступник міністра у Мінекономіки".