ua en ru

Абе пообіцяв, що під час передання Курил Японії буде враховано думку росіян, що живуть там

Абе пообіцяв, що під час передання Курил Японії буде враховано думку росіян, що живуть там Фото: Сіндзо Абе (flickr.com/nato)

Японія не вимагає переселення жителів островів

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе в інтерв’ю розповів, що передання Курильських островів Японії не повинно викликати проблем у громадян РФ, що мешкають на цих територіях. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Asahi.

Абе підкреслив, що сторона Японії на переговорах з Росією не вимагає переселення жителів островів. Також прем’єр-міністр зазначив, що позиція мешканців має бути врахована під час переходу території під юрисдикцію Японії.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що прем'єр-міністр Японії сказав, що пропозиція Путіна щодо мирного договору між країнами буде розглядатися після переговорів щодо спірних територій. Сіндзо Абе заявив, що "спочатку нам необхідно вирішити територіальну суперечку і тільки потім - проблему мирного договору".

Відмітимо, що після Другої світової війни Курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан та група Хабомай увійшли до складу СРСР. Японія продовжує оскаржувати це рішення й домагається повернення островів до своєї території. Через суперечку за Курильські острови РФ та Японія досі не уклали мирного договору після закнчення Другої світової війни.