ua en ru

В Японії нагадали Путіну про позицію Токіо щодо Курильських островів

В Японії нагадали Путіну про позицію Токіо щодо Курильських островів Фото: Абе і Путін (kremlin.ru)

Абе не буде підписувати мирний договір з РФ до вирішення територіального спору

Прем'єр Японії Сіндзо Абе нагадав президенту Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна позицію Токіо з територіального питання, яке стосується Курильських островів. Про це Абе сказав в ході передвиборних дебатів, повідомляє телеканал NHK.

Прем'єр-міністр Японії сказав, що пропозиція Путіна щодо мирного договору між країнами буде розглядатися після переговорів щодо спірних територій.

"Я озвучив нашу позицію президенту Росії Володимиру Путіну, що спочатку нам необхідно вирішити територіальну суперечку і тільки потім - проблему мирного договору", - зазначив Абе.

Глава кабінету міністрів додав, що говорив про це російському лідерові і до його пропозиції укласти договір. За словами Абе, Путін запевнив японського прем'єра, що він "обов'язково вирішить проблему" спірних територій - Курильських островів.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін пропонує Японії до кінця 2018 року укласти мирний договір, про що він заявив на пленарному засіданні Східного економічного форуму.

У відповідь генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосихиде Суга сказав що Японія не буде укладати мирний договір з РФ, поки сторони не вирішать питання Курильських островів.