ua en ru

О.Турчинов: Світ може не визнати президентські вибори в Україні.

Світ може не визнати президентські вибори в Україні, про це сьогодні заявив журналістам, відповідаючи на питання щодо прийняття парламентом змін до закону про вибори Президента України, перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, прийняття за 3 дні до голосування цих змін стало шоком не тільки для українців, а й для тих європейців, які спостерігають за виборами в Україні. "Проблема в тому, що Україну можуть не сприймати як цивілізовану державу. І світ, незалежно від результатів виборів, може просто їх не визнати".
Коментуючи зустріч прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з послами іноземних країн, О.Турчинов повідомив, що, за його інформацією, останні були дуже стурбовані процесами, які відбуваються в Україні. "Зрозуміло, що інші країни не втручаються в наші внутрішні справи. Це перш за все відповідальність тих, хто поламав парламент, відповідальність Ющенка у випадку, якщо він піде на злочин і підпише цей закон", - наголосив О.Турчинов.
Нагадаємо, 3 лютого 2010 р. народні депутати 233 голосами прийняли закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)", яким пропонується виключення з тексту закону розпорядження, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі в засіданні не менше як двох третин від її складу.