ua en ru

А.Матвієнко: В документах за відставку голови фракції НУ-НС Н.Мартиненка виявлені фальсифікації.

Народний депутат від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Анатолій Матвієнко заявляє, що в документах за відставку діючого голови фракції Миколи Мартиненка виявлені фальсифікації. Про це А.Матвієнко повідомив в ході пленарного засідання Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна. Депутат відзначив, що політрадою блоку була створена робоча група по вивченню даного документа, яка виявила "більше 10 пунктів фальсифікації цього документу".

Раніше сьогодні на засіданні ВР інший депутат від НУ-НС Андрій Парубій зажадав від голови парламенту Володимира Литвина озвучити рішення за відставку Н.Мартиненка.

Нагадаємо, народний депутат від НУ-НС, член "Народної самооборони" Олесь Доній заявив 3 листопада ц.р. що М.Мартиненко на даний момент є чинним головою фракції НУ-НС. За його словами, теоретично М.Мартиненка може бути знято з посади голови фракції так, як його було обрано - шляхом збору підписів. "Проте з погляду процедури не були дотримані всі нюанси, зокрема, якщо навіть визнати, що все 38 підписів є справжніми, і не зважати на заяви деяких депутатів про те, що вони відкликають свої підписи, то з правової точки зору протокол повинен бути затверджений одним із заступників голови фракції ... А цього в протоколі немає", - сказав О.Доній.

О.Доній також додав, що фракція жодного разу не збиралася на засідання, зокрема із цього приводу, у зв'язку з відсутністю кворуму.

Нагадаємо, рішення про відставку голови фракції вступає в силу з моменту його озвучення головою Верховної Ради.