ua en ru

О.Кучеренко заявив про намір КМДА підвищити тарифи на ЖКП.

В.о. міністра з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявив про намір Київської міської державної адміністрації підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. «На сьогодні в мене вже є інформація, що Київ активно готує підвищення тарифів. Я знаю, що по інших містах готується, можливо, не таке різке (підвищення тарифів), бо вони цим займались поступово і не буде такого різкого підвищення», - сказав він.

У КМДА заяви О.Кучеренко за даного приводу спростовують. Як повідомив РБК-Україна перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, ця інформація не відповідає дійсності. За його словами, КМДА планує проводити громадські слухання по кожному будинку щодо встановлення тарифів на утримання будинку. Такі громадські слухання будуть проводитись на вимогу МінЖКХ.

О.Кучеренко прогнозує, що після зміни влади в країні можливе підвищення тарифів на комунальні послуги. «Нова влада буде, безумовно, визначатися, але мені здається, що вона не зможе стримати цінову ситуацію і треба буде приймати достатньо непопулярні кроки. В мене є своє бачення, як мінімізувати можливі наслідки», - сказав він.

На його думку, державі необхідно повернути контроль над встановленням тарифів не лише на рівні підприємств тепло- і водопостачання, а й на рівні "Нафтогазу".