ua en ru

А.Кожем'якін: Усі норми закону про регламент ВР для проведення позачергового засідання ВР 24 квітня були виконані.

Усі норми закону про регламент Верховної Ради України для проведення позачергового засідання парламенту 24 квітня були виконані. Про це заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами А.Кожем'якіна, 22 квітня до відповідних підрозділів апарату ВР України було зібрано і подано 155 підписів народних депутатів України з вимогою провести позачергове засідання парламенту. "Тобто усі норми закону про регламент були дотримані і позачергове засідання повинно було відбутись 24 квітня цього року", - наголосив А.Кожем'якін.
Раніше сьогодні спікер ВР Володимир Литвин заявив, що забезпечити організацію, підготовку і проведення 24 квітня позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог регламенту Верховної Ради України не є можливим.
В.Литвин наголошує, що матеріали з ініціативою 150 народних депутатів України щодо скликання у суботу, 24 квітня 2010 р., позачергового пленарного засідання Верховної Ради України з розглядом на ньому питання про угоду щодо продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Російської Федерації він отримав сьогодні о 13:30. "При цьому ініціатори пропонують включити до порядку денного позачергового пленарного засідання проекти постанов (реєстр. № 6332 і № 6333) від 22 квітня 2010 р.", - йдеться у листі.
"Забезпечити організацію, підготовку і проведення завтра позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог регламенту Верховної Ради України не є можливим, - підкреслює керівник парламенту. - Це підтвердили і результати консультацій з головами депутатських фракцій у Верховній Раді України, які засвідчили, що у позачерговому пленарному засіданні парламенту в суботу 24 квітня 2010 р. не зможе взяти участь більшість народних депутатів України, необхідна для прийняття результативних рішень".
В.Литвин також зазначає, що станом на 13:30 23 квітня 2010 р. до парламенту не надійшли офіційні тексти документів, які з огляду на суть ініціативи народних депутатів України мають бути предметом обговорення на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України.