ua en ru

А.Голубченко: Немає загрози техногенної аварії на недобудованих станціях метрополітену "Васильківська", "Деміївська" та "Голосіївська".

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко запевняє, що немає загрози техногенної аварії на недобудованих станціях метрополітену "Васильківська", "Деміївська" та "Голосіївська". Про це він повідомив сьогодні журналістам після колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні, цього не може бути (техногенної аварії). Все працює. "Київметробуд" виконує всі необхідні роботи, які пов'язані з безпечним утриманням об'єктів, які майже готові до експлуатації", - сказав він.

Він зазначив, що КМДА до кінця жовтня планує вирішити питання із виплатою заборгованості перед ВАТ "Київметробуд" за виконані роботи у 2008 р. За його словами, сума боргу складає близько 49 млн грн. Він наголосив, що у 2009 р. боргів немає, оскільки метро не будувалось. За його словами, із 200 млн грн передбачених у держбюджеті на будівництво метро в Києві, поки не надійшло жодної копійки.