ua en ru

А.Яценюк не скористувався шансом підтвердити свою опозиційність, - експерт

Народний депутат Арсеній Яценюк не скористувався шансом підтвердити свою опозиційність, бо був відсутній, коли у Верховній Раді розглядавя законопроект про забезпечення енергетичної безпеки України. Таку думку висловив політолог Володимир Поляков.
«На жаль, відсутність А.Яценюка при розгляді закону про енергетичну безпеку, який мав заборонити використання бюджетних коштів для розрахунків держави Україна з RosUkrEnergo, згідно рішення Стокгольмського арбітражу, продемонструвало, що опозиційність «Фронту змін» є досить умовною та вибірковою», - наголосив експерт.
«Цей законопроект був, у першу чергу, невигідним Дмитру Фірташу та компанії RosUkrEnergo, з яким пов'язували фінансування Яценюка на минулих президентських виборах. Сумно, що А.Яценюк не скористався шансом проявити свою опозиційність, тим більше, що його голос аж ніяк не впливав би на результат голосування. Адже за цей законопроект проголосували лише 138 депутатів», - підкреслив В.Поляков.
За словами політолога, після неголосування за законопроект про енергетичну безпеку лідеру «Фронту змін» буде важко відкинути закиди опонентів про співробітництво з владою.