ua en ru

О.Турчинова викликали до СБУ як свідка у справі розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України"

Екс-віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова викликали до СБУ як свідка у справі розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України", передає кореспондент РБК-Україна.
"Мене викликали на допит, пов'язаний з RosUkrEnergo (RUE), 11 млрд куб. м газу, які за змовою НАК "Нафтогаз України" передав RUE ... шкода, що замість розслідувати корупцію високопосадовців (які це зробили), йде розслідування проти тих посадовців, які захищали інтереси України", - заявив О.Турчинов.
Він також повідомив, що на допиті в СБУ він заявив, що дії колишнього керівництва "Нафтогазу" і митниці відповідали інтересам України. О.Турчинов додав, що відмовився відповідати на запитання, які стосувалися його, посилаючись на ст. 63 Конституції України, у якій ідеться про те, що ніхто не зобов'язаний давати свідчення проти себе чи своїх рідних.

У Службі безпеки України (СБУ) підтвердили факт допиту О.Турчинова як свідка у кримінальній справі щодо розмитнення 11 млрд куб. м газу. Про це на брифінгу в СБУ заявила голова прес-служби відомства Марина Остапенко, передає кореспондент РБК-Україна.