ua en ru

О.Рябченко: "Мантара холдинг" може загальмувати укладення угоди про продаж "Луганськтепловозу"

Компанія "Мантара холдинг", яку пов'язують із групою "Приват", може загальмувати укладення угоди про продаж 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" Брянському машинобудівному заводу. Про це журналістам повідомив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, найближчими днями угоду про продаж "Луганськтепловозу" ще не буде укладено. Тому якщо вони ("Мантара") хочуть, то можуть загальмувати укладення угоди. У них є на це право, але виграти справу буде важко", - сказав О.Рябченко, відповідаючи на питання про перспективи можливого позову компанії "Мантара холдинг" до ФДМУ.

За словами О.Рябченка, компанія отримала рішення ФДМУ про недопущення її до конкурсу 14 червня ц.р. о 17:00. І поки жодних дій з її боку не було. Разом із тим він відзначив, що "Мантара холдинг" має повне право подати відповідний позов.

Нагадаємо, сьогодні низка ЗМІ розповсюдила інформацію про те, що "Мантара холдинг" має намір оскаржити в суді рішення ФДМУ про його недопущення до конкурсу із продажу "Луганськтепловозу".

ФДМУ аргументував свою відмову тим, що "Мантара холдинг" не надала два документи, які були передбачені чинним законодавством.

По-перше, відсутні дані про джерела надходження коштів для приватизації державного майна, яке приватизовується іноземним інвестором, як це передбачено законом про приватизацію державного майна.

По-друге, аудитором України не підтверджено аудиторське виведення фінансового звіту іноземного інвестора, підготовлений аудитором іноземної держави, який іноземний інвестор мав надавати при офіційному його представленні установі, організації або суб'єкту господарювання України.

Нагадаємо також, що 15 червня ц.р. Брянський машзавод придбав 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" за 410 млн грн. Стартова ціна пакету акцій - 50 млн дол. (400 млн грн). Крок збільшення ціни при проведенні торгів "з голосу" ліцитатором - 500 тис. дол. (4 млн грн).

ФДМУ допустив до конкурсу із продажу 76% акцій ВАТ "ХК" Луганськтепловоз" НВО ім. Фрунзе і Брянський машзавод.

Як відомо, ФДМУ 19 липня 2006 р. оголосив конкурс із продажу 76% ВАТ "Холдингова компанія" Луганськтепловоз". Торги було припинено на виконання рішення суду і знову проведено в 2007 р.

ФДМУ визнав 23 березня 2007 р. управляючу компанію "Брянський машинобудівний завод" (російський "Трансмашхолдинг"), переможцем конкурсу. Пакет було продано за 57,9 млн дол.