ua en ru

А.Присяжнюк: Затверджено бюджет Київської обл. з розрахунковим обсягом видатків на 760 млн грн.

Затверджено бюджет Київської обл. з розрахунковим обсягом видатків на 760 млн грн, зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомляє прес-служба Київської ОДА.

Розрахунковий обсяг видатків загального фонду обласного бюджету на утримання галузі соціально-культурної сфери на 20,9% більше, ніж у минулому році, загальним обсягом майже 760 млн грн. В першу чергу, ресурси бюджету спрямовуються на реалізацію завдань, які потребують їх оперативного вирішення.

А саме: встановлення надбавок за вислугу років медичним працівникам (від 10 до 30% посадового окладу);

- встановлення надбавок вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I - II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників;

- виплату працівникам галузі культури надбавок на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань і таке інше;

Збережено фінансування регіональних програм у галузі освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення, культури та мистецтва, фізичної культури та спорту. Зокрема, 14,2 млн грн передбачено на фінансування програми «Цукровий діабет», «Здоров'я нації» - 10,2 млн грн, «Медичне обслуговування громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи» - 19,9 млн грн ,«Шкільний автобус»- 1,2 млн грн, «Оновлена школа» - 5,3 млн грн і «Розвиток бібліотечної галузі» - 5,1 млн грн та інші.