ua en ru

О.Попов: Керівники, які змушують людей користуватися послугами київських МЛК, будуть звільнені

Голова КМДА Олександр Попов готовий сам звільняти тих людей, які під загрозою звільнення змушують вступати працівників комунальних підприємств в муніципальні лікарняні каси. Про це журналістам заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується примусового вступу, я вам скажу так: якщо хтось з керівників лікарняних установ, або керівники охорони здоров'я ставить питання що будеш звільнений, якщо не вступиш, або в принципі наполягають на вступі, використовуючи негативну мотивацію, я готовий звільнити цю людину. Лікарняна каса, і це принципове питання, повинна бути організована з розумінням того, що вона захищає людину, яка добровільно приходить і стає учасником цього проекту ", - зазначив О.Попов.
Крім того, він зазначив, що цей проект ведеться благодійною організацією, оскільки "у нас є закон в Україні, який дає можливість забезпечити організацію муніципальних кас, як благодійних організацій. У цьому її економічний ефект, що вона не є прибутковою".
Презентація проекту роботи Муніципальних лікарняних кас (МЛК), раніше запланована на засіданні Київради на 10 лютого, буде перенесена на квітень 2011 р. з такою пропозицією голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я Алла Шлапак має намір звернутися до секретаря Київради Олеся Довгого. Як повідомила сьогодні А.Шлапак це пов'язано з тим, що у представників 5 фракцій Київради є претензії щодо діяльності даної організації, а також до профільного управління КМДА є зауваження по не забезпеченні конкурсних умов при виборі організації, що займається розвитком даного проекту.