ua en ru

А.Могильов доручив регіональним керівникам міліції зустрітися з місцевими лідерами політсил та громадських організацій напередодні виборів

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов доручив регіональним керівникам міліції провести зустріч з місцевими лідерами політичних сил та громадських організацій напередодні виборів. Про це він заявив на нараді в Міністерстві внутрішніх справ України, передає кореспондент РБК-Україна.
Метою таких зустрічей має бути упередження можливих правопорушень у ході виборчого процесу.
А.Могильов також наголосив, що міліція є аполітичною і закликав підлеглих втручатися у перебіг виборчого процесу виключно в тих рамках, які окреслені чинним законодавством: "У разі надходження заяв і скарг необхідно реагувати у межах нашої компетенції".
Крім того, міністр розповів, що до повноважень міліції на виборах входить охорона громадського порядку на прилеглих територіях дільниць у день виборів, безпосередня охорона бюлетенів до першого засідання дільничних комісій 31 жовтня.
А.Могильов також зазначив, що на виборах нестиме службу 80 тис. міліціонерів та 4,5 тис. військовослужбовців внутрішніх військ.