ua en ru

А.Могильов: Є підстави вважати, що у Дніпропетровській обл. підпали здійснюються навмисно

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов вважає, що є підстави вважати, що підпали у Дніпропетровській обл. здійснюються навмисно, оскільки осередки загоряння виникають в одному певному місці. Про це він заявив під час зустрічі із Президентом України Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба Президента України.
"Ми задіяли там 300 військовослужбовців внутрішніх військ. Вони разом із працівниками лісництва ретельно обстежують територію для виявлення осіб, які можуть бути до цього причетні", - повідомив міністр.
А.Могильов доповів, що ДАІ отримало жорстке доручення стосовно припинення допуску в лісові масиви на відпочинок людей. Також проводиться роз'яснювальна робота з громадянами, які проживають поблизу лісів. "Окрім Дніпропетровської обл. ситуацію ми поки що утримуємо", - запевнив міністр. Він нагадав, що учора, 5 серпня, виникла невелика пожежа в Криму, але її також ліквідували "буквально одразу".
Міністр внутрішніх справ повідомив Президенту, що ДАІ проводить роз'яснювальну роботу серед водіїв. Адже часто причиною пожеж стають недопалки, які викидаються із вікон авто.
Окремою темою зустрічі стало розкриття резонансних злочинів. Зокрема, А.Могильов доповів Главі держави про розслідування справи щодо вибуху у церкві в Запоріжжі. За словами А.Могильова, можна вважати, що цей злочин розкрито. Вже заарештовано трьох причетних до нього осіб. "Є рішення суду про їхній арешт", - повідомив міністр.
Міністр внутрішніх справ також зауважив, що готовий підписати наказ про заохочення як співробітників МВС, так і СБУ та Генпрокуратури, які брали активну участь у розкритті цього злочину. Крім того він повідомив, що за попередніми даними вибух був пов'язаний із помстою.