ua en ru

А.Макаренко вважає, що суд не мав підстав брати його під варту

Екс-голова Державної митниці України Анатолій Макаренко упевнений, що суд не мав підстав брати його під варту, оскільки всі його дії на посаді були в рамках закону. Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".
"У постанові Печерського районного суду Києва від 4 червня цього року, який приймав рішення про взяття мене під варту, сказано, що "залишаючись на волі", я буду "перешкоджати істині, впливаючи на слідство і ховаючись від слідства". Мабуть, щоб не "впливав" і не "ховався", керівництво СБУ і прийняло рішення мене ізолювати, а суд це рішення підтримав", - зазначив А.Макаренко, додавши, що переховуватись від слідства наміру не має: "За першою повісткою прибув до слідчого 23 червня".
Щодо впливу на слідство екс-голова митниці зазначив, що "кожній мало-мальськи думаючій людині зрозуміло, хто може впливати на слідство в конкретній ситуації".
А.Макаренко також нагадав, що днями Печерський районний суд в черговий раз продовжив термін його утримання в СІЗО: "Під час засідання суд констатував, що злочин, у якому обвинувачується А.Макаренко, він зробив, "намагаючись догодити керівництву Кабінету міністрів України". Можливо, якщо б "А.Макаренко" "намагався догодити" не уряду своєї країни, а комусь іншому, він був би на свободі. Ви уявляєте собі, наприклад, американського чиновника, якого кидають за грати з мотивацією "намагався догодити уряду Сполучених Штатів"? Я - ні!", - додав він.
"Доводити свою правоту в такій спірній справі з положення "в клітці" непросто, але в міру сил будемо боротися. А сил у мене неміряно!", - підсумував А.Макаренко.
Нагадаємо, 12 жовтня 2010 р. СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, колишнього глави Держмитслужби Анатолія Макаренка та інших посадових осіб зазначених державних установ у здійсненні розтрати належного компанії RosUkrEnergo природного газу і його незаконного митного оформлення в лютому-березні 2009 р. А.Макаренко пред'явлено звинувачення у службовій недбалості при розмитненні газу.