ua en ru

О.Лієв: Крим направить в 2011 р. на розвиток курортів в 2 рази більше - 7,2 млн грн

Загальний обсяг коштів, які будуть направлені в 2011 р. на розвиток курортно-рекреаційної галузі Автономної Республіки Крим, складає близько 7,2 млн грн, що майже в 2 рази перевищує витрати 2010 р. Про це в журналістам заявив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв, повідомляє прес-служба міністерства.
"Такого збільшення фінансування немає ні в одній галузі республіки. Це говорить про те, що стратегія розвитку Криму до 2020 р., головним пріоритетом якої є розвиток курортно-рекреаційної галузі, - це не просто слова, а реальні плани, які вже сьогодні втілюються в життя", - сказав О.Лієв.
За його даними, в наступному році тільки на проведення заходів (без урахування змісту апарату чиновників) Мінкурортів планується виділити 4,22 млн грн, ще 3 млн грн передбачено на проведення PR-заходів, 150 тис. грн - Міністерству регіонального розвитку та будівництва Криму на розробку змін до стандартів, які дозволять малим готелям вийти з тіні.
О.Лієв наголосив, що в бюджеті на 2011 р. передбачено понад 1 млн грн на виставкову діяльність. При цьому, зазначив він, всі заплановані виставки будуть проводитися за обов'язкової участі туроператорів, а "Міністерство курортів і туризму Криму буде служити лише тлом, на якому учасникам ринку буде вигідно продавати кримський туристичний продукт".
Нагадаємо, 28 грудня Верховна рада Криму затвердив бюджету на 2011 р. Загальний обсяг доходів кримського бюджету складе 4,2 млрд грн, а загальний обсяг видатків - 4,6 млрд грн, з урахуванням планованого залучення позики у розмірі 400 млн грн.