ua en ru

А.Клюєв: Мирова угода з Vanco Prykerchenska буде підписана в лютому

Мирова угода з Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські острови) буде підписана в лютому. Про це на прес-конференції заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми закінчили процедуру підготовки до підписання мирової угоди ... санкцій для держави не буде. Ми домовилися і внесли деякі коригування", - сказав А.Клюєв.
За словами А.Клюєва, зміни контракту, підписаного в 2007 р. будуть незначні і пов'язані в основному з прийняттям нового Податкового кодексу.

За словами А.Клюєва, співпраця з Vanco і відповідним контрактом про розподіл продукції вигідний для України. "Фактично 50% продукції, яку добуватиме Vanco буде власністю України", - сказав він.
Як повідомлялося раніше, в липні 2010 р. Україну і компанія Vanco Prykerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких є мирне врегулювання спору щодо угоди про розподіл продукції.
Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський заявляв, що сподівається, що Vanco Prykerchenska почне роботу на Прикерченському шельфі в 2011 р., після підписання мирової угоди з Україною.Він заявляв, що світова угода з Vanco Prykerchenska буде підписана до кінця 2010 р.