ua en ru

А.Голубченко: Розпорядження про перезатвердження тарифу на проїзд у метрополітені підписане на виконання судового рішення

Розпорядження про зміну тарифу на проїзд у київському метрополітені підписане на виконання рішення Окружного адміністративного суду. Своєю постановою суд задовольнив позов КП «Київський метрополітен» щодо необхідності поновлення у дії тих тарифів, які згідно з розрахунками комунального підприємства є економічно-обґрунтованими. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням КМДА «Про внесення змін до тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху», зареєстрованого Головним управлінням юстиції у місті Києві, тариф на перевезення пасажирів у столичному метрополітені становитиме 2 грн.

«Наразі ми ще раз перевіряємо відповідність цього тарифу економічно обґрунтованому рівню, вивчаємо прибутковість та проблемні фінансові питання комунального підприємства. Але разом з тим, ми не можемо не виконати постанову суду. Тож рішення про введення тарифу в дію буде прийняте одразу по завершенню детального вивчення ситуації», - зазначив А.Голубченко.

Він також нагадав, що у київському метрополітені продовжують діяти пільги на проїзд для низки категорій громадян згідно з встановленим законодавством. Крім того, київська влада постійно працює над вдосконаленням та модернізацією матеріально-технічного забезпечення столичної підземки задля організації комфортного перевезення пасажирів.