ua en ru

О.Фельдман прогнозує, що законопроекти спрямовані на спрощення роботи благодійних фондів вдасться прийняти на наступній осінній сесії ВР

Народний депутат Олександр Фельдман прогнозує, що законопроект "Про благодійництво та благодійні організації" і "Про внесення змін до деяких законів України (щодо зменшення податкового навантаження на набувачі благодійної допомоги)" вдасться прийняти на наступній осінній сесії. Про це він заявив сьогодні під час підписання тексту Меморандуму благодійників України на підтримку цих законопроектів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці законопроекти вже подані в Верховну Раду і вважаю, ми зможемо вперше в каденції цій ВР побачити підтримку законопроекту абсолютно всіма депутатами і фракціями", - сказав О.Фельдман.

Згідно з цими законопроектами, зокрема, скорочується строк реєстрації благодійних організацій з 3 місяців до 1 тижня. Пропонується, щоб подарунки від резидентів України інвалідам першої групи і дітям-сиротам звільнялися від сплати податку з доходів фізичних осіб, щоб громадянин звільнявся від сплати податку з доходів фізичних осіб у розмірі вартості соціальних послуг, наданих благодійною організацією в рамках державних стандартів, щоб звільнялася від оподаткування благодійна допомога громадянам у розмірі 140% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, щоб благодійники отримали можливість дарувати цінні папери благодійним організаціям без сплати ПДВ.