ua en ru

О.Єфремов: ВР 17 грудня має намір заслухати Ф.Ярошенко про результати аудиту фіндіяльності уряду Ю.Тимошенко

Верховна Рада (ВР) України 17 грудня має намір заслухати міністра фінансів Федора Ярошенка про результати аудиту фінансової діяльності центральних органів виконавчої влади за часи прем'єрства Юлії Тимошенко.
Про це в ході погоджувальної ради заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми хочемо, щоб опозиція також до нас прислухалася, і ми пропонуємо, щоб у п'ятницю (17 грудня) ми заслухали інформацію щодо аудиту фінансової діяльності органів центральної влади, і щоб міністр фінансів надав інформацію, що там є за підсумками аудиту", - заявив О.Єфремов.
Нагадаємо, що 7 грудня Міністерство фінансів України направило звіт міжнародного аудиту про державні фінанси за 2008-2009 рр. в Генеральну прокуратуру Україну і Верховну Раду України. За словами О.Ярошенка, вартість міжнародного аудиту становить 23 млн грн.
Нагадаємо також, що керівник юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer and Sell Марк Макдугалл, який проводив аудит діяльності попереднього уряду разом з компанією Trout Kacheris, повідомив, що уряд Юлії Тимошенко незаконно використовув 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу.