ua en ru

А.Аваков подав до суду на дії Харківського облвиборчкому

Кандидат на посаду Харківського міського голови Арсен Аваков від ВО "Батьківщина" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду на дії Харківської обласної виборчої комісії. Про це йдеться на сайті Харківської облорганізації "Батьківщина" з посиланням на юриста А.Авакова - Романа Москаля.

За його словами, причиною звернення до суду стала постанова облвиборчкому, яка закликала А.Авакова "утримуватися від дій, що перешкоджають роботі Харківської обласної виборчої комісії".

Таке рішення прийняв виборчком, розглядаючи скаргу трьох цивільних осіб, які намагалися довести, що дії А.Авакова біля друкарні "Фоліо-плюс" в ніч з 23 на 24 жовтня могли порушити їх конституційні права.

Як зазначив Р.Москаль, комісія не задовольнила прохання, однак у постанові вказала на те, що в подальшому А.Аваков повинен "утримуватися від дій, які перешкоджають роботі Харківської обласної виборчої комісії".

"Ми готові довести, що вказана постанова облвиборчкому є політичним замовленням, - зазначив Р.Москаль. - Ми доведемо, що А.Аваков не порушував норм виборчого законодавства і діяв виключно в рамках правового поля".