ua en ru

А.Аваков ініціює проведення місцевого референдуму про введення мораторію на зміни цільового призначення земель паркових зон м. Харкова.

Депутат Харківської облслвета і керівник Харківської облорганізації БЮТ Арсен Аваков має намір ініціювати проведення місцевого референдуму про введення мораторію на зміни цільового призначення земель паркових зон м. Харкова, повідомляє прес-служба А.Авакова.
"У зв'язку з тупиковою ситуацією пов'язаної з конфліктом між Харківською міською радою та територіальною громадою з приводу будівництва нової дороги і вирубки дерев на території парку ім. Горького, не бачу іншого виходу, як використовувати можливості, надані законом України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми", що дозволяє провести місцевий референдум, в рамках якого харків'яни шляхом прямого волевиявлення ухвалять рішення про недопущення подальших дій із землями паркових зон міста", - говориться в повідомленні.
Цей закон надає дві можливості проведення місцевого референдуму: призначення його за ініціативою половини депутатів міської ради або за вимогою однієї десятої частини жителів Харкова.
А.Аваков за участю опозиційних депутатів звернувся до Харківської міської ради, до в.о. міського голови, з вимогою про розгляд на засіданні сесії міської ради питання про призначення місцевого референдуму.
"Разом з тим, розуміючи ймовірну безперспективність цього варіанту, я починаю формування ініціативної групи зі збору підписів під вимогою громадян щодо проведення референдуму", - заявив А.Аваков.