ua en ru

А.Аваков через суд вимагатиме, аби міськвиборчком не оголошував офіційні результати виборів мера Харкова

Кандидат у мери Харкова від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков має намір через окружний адміністративний суд вимагати, аби Харківський міський виборчком не оголошував офіційні результати виборів мера Харкова, і щоб підрахунок голосів було призупинено.
Про це він повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Аваков повідомив, що ВО "Батьківщина" вимагатиме не оголошувати офіційні результати виборів, поки не буде розглянуто всі скарги.
"Мій штаб зафіксував велику кількість порушень. Процедура підрахунку не витримує жодної критики і, по суті, фальсифікує вибір харків'ян. Протоколи розходяться з тими результатами, які оголосив Добкін. За нашими розрахунками, ми без сумніву виграли ці вибори, і за нашими розрахунками величина цієї перемоги була близько 4-5%", - сказав А.Аваков.
Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що за результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій, переміг секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес із 30,09% голосів. За А.Авакова проголосували 29,46% харків'ян. Таким чином, розрив між основними конкурентами гонки склав 0,63%.