ua en ru

"Укрзалізниця" пропонує змінити ліцензійні умови для набуття статусу митного перевізника.

"Укрзалізниця" пропонує змінити ліцензійні умови для набуття статусу митного перевізника, повідомляє прес-служба відомства.

"Укрзалізниця" і Мінтрансзв'язку України надали свої зауваження головному розробнику ліцензійних умов - Держмитслужбі. Зокрема, існуючими ліцензійними умовами заборонено перевозити вантажі за участю кількох залізниць (ліцензіатів), а також обов'язкова умова використання вагонів тієї залізниці (ліцензіата), яка здійснює перевезення, що неможливо при організації транзитних перевезень, оскільки вантажопотік зароджується на території інших держав і навантаження здійснюється у вагони інших залізничних адміністрацій. "Отже наразі триває процес узгодження проекту регуляторного акту щодо змін ліцензійних умов з урахуванням специфіки та статусу залізничного транспорту загального користування", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що розпорядження за № 1556-р "Про надання залізницям України статусу митного перевізника" Кабінет міністрів України прийняв 16 січня 2009 р. На виконання цього розпорядження Держмитслужба України розробила проект нових ліцензійних умов провадження діяльності митного перевізника.