ua en ru

"Укрзалізниця" активно розвиватиме термінали, - М.Костюк.

«Укрзалізниця» має намір активно розвивати термінальне господарство, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк. «Пропонуватимемо бізнесу брати участь у формуванні термінальної мережі біля залізничних станцій. Вже зараз, не чекаючи кращих часів, ми отримали завдання уряду і стали запрошувати, наприклад, вітчизняних зернотрейдерів брати участь в будівництві терміналів не десь в полі, а поряд із залізницею», - повідомив він.

За словами М.Костюка, «Укрзалізниця» пропонує своїм партнерам вигідні умови співпраці шляхом нового логістичного рішення.

«Якщо традиційно вони поставляють вантаж по ланцюжку з двома плечима автодоставки: поле - зерносховище - вагон, то наша пропозиція: поле - термінал і звідти відразу у вагон», - пояснив він.

Директор «Укрзалізниці» уточнив, що дана пропозиція вже знайшла відгук у деяких компаній і активно ведуться переговори з іншими потенційними партнерами.

«Раніше як було: всі ходили за залізничниками. Ми сказали, що самі підемо за вантажовласником. Хоче він того чи ні, а ми пропонуватимемо йому свої послуги і нові форми роботи. Так, у Вінницькій області побудований величезний кар'єр з современнейшим устаткуванням. Ми, у свою чергу, за рахунок привернутих інвестицій проклали до нього під'їзний шлях для зручності відвантаження. Словом, був би клієнт, а працювати з ним ми готові», - підкреслив глава «Укрзалізниці».