ua en ru

"Укртелеком" та "Українські радіосистеми" узгодили ставки інтерконнекту, - "Комерсант-Україна".

"Укртелеком" і "Українські радіосистеми" (УРС; ТМ Beeline і "Голден Телеком") узгодили ставки інтерконнекту, повідомила член Нацкоміссиі з регулювання зв'язку (НКРЗ) Людмила Артюшенко, передає "Комерсант-Україна".

При цьому "Укртелеком" добився поліпшення умов контракту: ставка доступу до мережі "Укртелекому" для Beeline і "Голден Телекому" збереглася на рівні 25 коп./мин., а для "Укртелекому" до мереж Beeline і "Голден Телеком" - знизилася з 50 коп./мін. до 35 коп./мін. Гендиректор УРС Олександр Барінов уточнив, що компанії вже підписали контракт на 2009-2010 рр. "Виходячи з нових ставок, ми проведемо взаєморозрахунок за цей рік і розрахуємося в наступному", - розповів О.Барінов.

У "Київстарі" і МТС заявляють, що теж близькі до підписання угод з госоператором. "Переговори про ставки інтерконнекту ведуться, і ми чекаємо їх швидкого завершення", - говорить начальник департаменту з корпоративних зв'язків "Київстару" Жанна Ревнова. У компаніях не розкривають нові умови співпраці, але джерело, знайоме з ходом переговорів відзначає, що в контракті з "Київстаром" буде вказаний розмір ставки доступу до його мережі у розмірі 30-35 коп./мін.

Конфлікт між операторами щодо вартості взаємного доступу до мереж триває з кінця минулого року. "Укртелеком" наполягав на тому, щоб ставки були однаковими, тоді як до цих пір при дзвінках на фіксовані номери тариф складав 25 коп./мін. (без ПДВ), а з стаціонарного на мобільний номер - 50 коп./мін. Мобільні оператори визнали ці вимоги незаконними і звернулися в НКРЗ. Кабмін, у свою чергу, доручив Антимонопольному комітету досліджувати ринок стільникового зв'язку. У випадку якщо б операторів визнали монополістами, регулювати ставки інтерконнекту змогла б Нацкоміссия. 25 травня АМКУ визнав найбільших операторів зв'язку монополістами, але 3 липня відмінив власне рішення. Судові розгляди між операторами до вирішення проблеми також не призвели.