ua en ru

"Дніпроавіа" оскаржила рішення Державіаадміністрації, що надала право МАУ літати за маршрутом Київ-Тель-Авів.

Компанія "Дніпроавіа" оскаржила рішення Державіаадміністрації, що надала право "Міжнародним авіалініям України" літати за маршрутом Київ-Тель-Авів, пише «Комерсант-Україна» .

Тель-Авів - один з найбільш затребуваних напрямів авіапольотів з Києва. За даними Центру політичного і економічного аналізу, щорічно ним перевозиться близько 300 тис. пасажирів, що приносить близько 90 млн дол. доходу. До цього року до Тель-Авіва літали дві українські авіакомпанії - "Аеросвіт" і "Донбасаеро", що отримали дозволи на польоти в березні 1996 р. і вересні 2008 р. відповідно. Але 18 лютого Державіаадміністрації видала право на виконання рейсів також "Міжнародним авіалініям України" (МАУ).

"Дніпроавіа" вчора оскаржила рішення Державіаадміністрації в окружному адміністративному суді Києва, повідомив гендиректор авіакомпанії Сергій Ткаченко. 2 березня компанія направила скаргу до Генеральної прокуратури. У зверненні до Генпрокуратури йдеться, що адміністрація видала дозвіл 18 лютого - до переговорів з авіаційними службами Ізраїлю в Єрусалимі 22-23 лютого. Крім того, Державіаадміністрація не провела конкурс.

Позицію "Дніпроавіа" підтримав член комітету Верховної ради з питань правосуддя Святослав Олійник. Вчора він направив до Мінтрансзв'язку, СБУ і МВС депутатські звернення, в яких зажадав втрутитися в ситуацію і дати оцінку діям глави Державіаадміністрації Олександра Давидова.

У МАУ вважають, що Державіаадміністрація вчинила законно. "У законі не сказано, що повинен бути конкурс. Рішення про призначення перевізника ухвалює Державіаадміністрація. Вона ж ухвалює рішення, проводити або не проводити конкурс, - заявила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька. - З нашого боку все законно, наша заявка була подана минулого року". Євгенія Сацька також нагадала, що МАУ декілька років поспіль неодноразово подавали заявку на напрям Київ-Москва, але у результаті дозвіл без конкурсу був відданий іншій авіакомпанії.