ua en ru

"Чумак" ввів в експлуатацію фабрику з виробництва макаронів в Каховці вартістю 3 млн дол.

ЗАТ "Чумак", один з найбільших національних виробників продуктів харчування, ввело в експлуатацію нову фабрику з виробництва макаронів в місті Каховка (Херсонська область). Про це повідомляє прес-служба компанії. На підприємстві виготовлятимуться найбільш затребувані українськими споживачами види макаронів: "Трубочки", "Пір'я", "Спіральки", "Черепашки", "Вермішель", "Ріжки".

Будівництво фабрики було розпочато в 2009 р. Інвестиції в проект склали 3 млн дол. Станом на даний момент фабрика повністю готова до роботи. Виробнича потужність макаронної фабрики складе 50 т макаронних виробів на добу, тобто приблизно 2 т на годину.

Планується, що макарони ТМ "Чумак" з'являться на прилавках українських магазинів в лютому 2010 р.

В асортименті ТМ "Чумак" макаронні вироби з'явилися в 2006 р., проте до теперішнього часу продукція цієї товарної категорії вироблялася виключно в Росії.

У найближчому майбутньому ЗАТ "Чумак" також планує організувати виробництво спеціальної лінійки соусів для макаронів.

Компанія "Чумак" була заснована в 1996 р. шведськими бізнесменами Карлом Cтуреном і Йоханом Боденом. "Чумак" - один з найбільших національних виробників продуктів харчування, що спеціалізується на переробці і продажі продукції, вирощеній в Херсонській області. Компанія випускає кетчуп, майонез, соуси, консервовані овочі, томатну пасту і макарони під однойменною торговою маркою. Компанія володіє виробничими потужностями і логістичним центром в Каховці (Херсонська область), а також має офіси в Києві, Мінську і Москві. У компанії "Чумак" працює близько 1 тис. людей.