ua en ru

"АероСвіт" відмінив 4 рейси через хмари вулканічного диму над Європою.

Авіакомпанія "АероСвіт" відмінила рейси "Київ-Варшава", "Київ-Прага", "Варшава-Київ", "Прага-Київ" через хмари вулканічного диму над Європою. Про це РБК-Україна повідомив помічник генерального директора "АероСвіту" у зв'язках з громадськістю Сергій Куций.

"Чекаємо підтвердження аеронавігаційної ситуації по вечірньому рейсу "Київ-Будапешт", остаточне рішення про здійснення або відміну рейсу не ухвалене. Рейс "Київ-Будапешт" о 7:00 сьогодні був виконаний, зворотний рейс теж виконали. Також чекаємо підтвердження ситуації по рейсу "Київ-Вільнюс", "Вільнюс-Київ". Окрім цього, ми на завтра перенесли сьогоднішні рейси "Київ-Стокгольм" і "Стокгольм-Київ". Рейси будуть виконані при відкритті повітряного простору над Скандинавією", - сказав С.Куций.

Він також повідомив, що не відмінялися і не переносилися рейси по напряму в Південну Європу, а також до Москви. Що стосується трансатлантичних перельотів, С.Куций повідомив, що вони здійснюються, проте через зміни маршруту проходження літаків, їх тривалість значно збільшилася. "По трансатлантиці - траса проходить через Північну Європу, зону розповсюдження хмари. По рекомендаціях аеронавігаційних служб, ми облітали зону по південній трасі, тривалість польоту до Нью-Йорка збільшилася на декілька годин", - відзначив С.Куций.