ua en ru

За 9 місяців ПАТ "Чернівцігаз" недоотримало 40% планової тарифної виручки

За 9 місяців ПАТ "Чернівцігаз" недоотримало 40% планової тарифної виручки За 9 місяців "Чернівцігаз" недоотримало 40% планової тарифної виручки

Від початку поточного року ПАТ "Чернівцігаз" недоотримало 40% запланованої тарифної виручки, що викликало відчутний дефіцит обігових коштів та стало перешкодою в стабільній роботі підприємства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

За 9 місяців 2016 року ПАТ "Чернівцігаз" здійснило транспортування природного газу розподільними газопроводами обсягом 221 мільйон 398 тисяч кубічних метрів, що майже на 21 мільйон кубічних метрів менше, ніж за аналогічний період 2015 року. Таким чином, обсяг скорочення, у порівнянні з минулим роком, склав 10 %.

"Сьогодні ситуація дійсно непроста, адже затверджена НКРЕКП Інвестиційна програма нашого підприємства формувалася на основі саме планових надходжень і відсутність коштів жодним чином не звільняє від обов’язків по її реалізації", - зазначає директор технічний ПАТ "Чернівцігаз" Дмитро Кривко.

За даними прес-служби, діяльність компанії ускладнюється також тим, що в поточному році майже 45% тарифних надходжень ПАТ "Чернівцігаз" складають бюджетні відрахування по пільгах та субсидіях у вигляді протоколів взаєморозрахунків.

"Існуюча система взаєморозрахунків на основі паперових бюджетних зобов’язань призвела до гострого дефіциту реальних коштів в нашій компанії, а відтак, й до неможливості нормального провадження господарської діяльності. Придбання матеріалів та устаткування, оплата послуг сторонніх організацій, виплата заробітної плати нашим працівникам – все це вимагає реальних коштів, і протоколами ці потреби не закриєш", - зазначає голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.