ua en ru

За 9 місяців ДФС виявила 3 тис. неоформлених найманих працівників

За 9 місяців ДФС виявила 3 тис. неоформлених найманих працівників Фото: ДФС виявила 3 тис.. неоформлених працівників (фото з відкритих джерел)

Додатково укладено близько 32 тис. трудових договорів

З початку року Державною службою фіскальної виявлено 3 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцями без оформлення трудових відносин. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

За вказаний період працівники податкового відомства здійснювали обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних і фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, а також проводили роз'яснювальну роботу з роботодавцями. За результатами цих заходів роботодавці додатково уклали близько 32 тис. трудових договорів зі своїми найманими працівниками.

За результатами проведеної роз'яснювальної роботи з керівниками підприємств - боржників та застосування заходів контролю погашено заборгованість по заробітній платі в сумі близько 1,5 млрд гривень. До бюджету надійшло 187,1 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та 530,1 млн гривень єдиного внеску.

Нагадаємо, з початку року Державна фіскальна служба прийняла звернення 13,3 тис. роботодавців, які виплачують своїм співробітникам зарплату нижче встановленого рівня.