ua en ru

У ДФС розповіли, скільки роботодавців підвищили зарплату своїм працівникам

У ДФС розповіли, скільки роботодавців підвищили зарплату своїм працівникам Фото: 60% роботодавців порушують законодавство (фото з відкритих джерел)

Трудове законодавство порушують 60% роботодавців

З початку року Державна фіскальна служба прийняла звернення 13,3 тис. роботодавців, які виплачують своїм співробітникам зарплату нижче встановленого рівня. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, в результаті проведеної із зазначеними особами роботи, 12,3 тис. роботодавців підвищили рівень заробітної плати.

Економічний ефект від цього склав 35,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, 43,1 млн гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, близько 3 млн гривень військового збору.

Крім того, для підвищення рівня заробітної плати працівниками контролюючих органів проведена індивідуальна роз'яснювальна робота з роботодавцями, за рахунок якої в січні - вересні цього року підвищили рівень виплат 30,7 тис. підприємців.

Додаткові надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб склали 94,5 млн гривень.

До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 352 підприємств, на яких виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленого мінімального рівня.

Все ж, протягом січня-вересня 2017 органами ДФС порушення трудового законодавства виявлено у 60% роботодавців.

До бюджетів донараховано понад 518 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, майже 106 млн гривень єдиного внеску та близько 27 млн гривень військового збору.

Нагадаємо, за результатами перевірок перевізників виявлено порушень на 66 млн гривень.