ua en ru

На 9 березня Україна готує міжнародну акцію на підтримку Савченко

На 9 березня Україна готує міжнародну акцію на підтримку Савченко Фото: українці по всьому світу підтримають Савченко

Акція пройде в різних європейських столицях і містах світу

На середу, 9 березня, українська влада готує міжнародну акцію в підтримку незаконно утримуваної в РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко і всіх політв'язнів у Росії. Про це повідомила уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"На 9 березня готується міжнародна акція на підтримку Савченко і всіх політв'язнів у РФ - наші дипустанови й українські громади по всьому світові працюють над організаціями мирних протестів. Акція пройде в різних європейських столицях і містах світу", - анонсувала вона.

"Від комітетів ВР із євроінтеграції і закордонних справ ми також спрямували заяви на наших європейських колег-політиків із проханням активізувати публічний тиск на РФ", - додала Геращенко.

За її словами, саме тема звільнення Савченко стане головною під час наступної зустрічі контактної групи в Мінську.

"Звільнення Надії й інших полонених - і тих, що в тюрмах РФ, і тих, що на окупованих територіях - будуть ключовими під час чергової зустрічі в Мінську 10 березня", - повідомила нардеп.

Політик також попросила сестру льотчиці Віру Савченко "ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестри, щоб Надія почала бодай пити воду".

ВАЖЛИВО. В найближчі години до Надіі Савченко виїде група українських лікарів, які мають іі оглянути і надати допомогу....

Опубліковано Iryna Gerashchenko 7 березень 2016 р.

Нагадаємо, російська влада пообіцяла 9 березня допустити українських лікарів до Надії Савченко, яка кілька днів тому оголосила сухе голодування.