ua en ru

Геращенко: у найближчі години до Савченко виїде група українських лікарів

Геращенко: у найближчі години до Савченко виїде група українських лікарів Фото: Надія Савченко побачить українських лікарів

Влада РФ пообіцяла пустити групу лікарів до українки 9 березня

Російська влада пообіцяла 9 березня допустити українських лікарів до незаконно утримуваної на території РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко. Про це повідомила уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"У найближчі години до Надії Савченко виїде група українських лікарів, які мають її оглянути і надати допомогу. Українським дипломатам вдалося-таки добитися від російської влади обіцянки, що наші лікарі потраплять до Надії 9 березня", - написала вона в соцмережі.

За її словами, президент доручив терміново сформувати мобільну бригаду із найкращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому питанні родини Надії - мами і сестри.

"Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва до Ростовської області (РФ). Цю інформацію я тільки-но отримала від президента", - доповіла Геращенко.

Вона додала, що президент також доручив МЗС створити штаб для координації дій із врятування Надії.

"В ці дні він кілька разів спілкувався з мамою Наді, Марією Іванівною - особисто і телефоном. Робиться все можливе, аби пані Марія дочекалася своєї доньки", - запевнила нардеп.

ВАЖЛИВО. В найближчі години до Надіі Савченко виїде група українських лікарів, які мають іі оглянути і надати допомогу....

Опубліковано Iryna Gerashchenko 7 березень 2016 р.

Нагадаємо, раніше мати Надії Савченко звернулася до світових лідерів за допомогою у звільненні її дочки, яка оголосила сухе голодування.