ua en ru

Більше 85% росіян вважають, що РФ бояться в усьому світі, - опитування

Більше 85% росіян вважають, що РФ бояться в усьому світі, - опитування Фото: росіяни в Європі

При цьому 75% жителів Росії вважають, що це добре

Понад 85% росіян вважають, що РФ бояться в усьому світі, і 75% жителів вважають, що це добре. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Громадська думка", передає "Інтерфакс".

На думку росіян, вплив РФ у світі в останні роки швидше зростає (67%), ніж знижується (19%). Зростання цього впливу вони пов'язують зі зростанням військової могутності країни (14%), проведенням правильної, незалежної зовнішньої політики (11%) і називають це заслугою президента РФ (7%).

Водночас про те, як сьогодні ставляться до Росії у світі, думки респондентів розділилися: 48% вважають, що погано, 42% - що добре. При цьому кожен другий росіянин (51%) вважає, що ставлення до РФ у світі в цілому необ'єктивне (протилежної точки зору дотримуються 36%).

За даними соцопитування, 58% респондентів заявили, що живуть у багатій країні, 33% опитаних із ними не погодилися, назвавши свою країну бідною.

Крім того, 70% учасників опитування назвали Росію вільною країною (протилежної думки дотримуються 22%), а 65% відповіли, що вважають РФ розвиненою і передовою державою.

Опитування проведено протягом 24-25 грудня 2016 року серед 1500 респондентів у 104 населених пунктах РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість громадян США впевнені у швидкому початку третьої світової війни.