ua en ru

75% громадян Росії довіряють інформації центральних телеканалів

75% громадян Росії довіряють інформації центральних телеканалів Фото: 75% громадян Росії довіряють інформації центральних телеканалів

53% росіян повірять саме телевізійному сюжету, а не якому-небудь іншому виду ЗМІ

Головним джерелом інформації, якому довіряють росіяни, як і раніше, залишається телебачення. Про це свідчать дані Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Телепередачі центральних російських телеканалів лідирують у рейтингу довіри росіян засобам масової інформації (ЗМІ). Три чверті громадян Російської Федерації (75%) довіряють даному виду ЗМІ. Абсолютними аутсайдерами рейтингу є зарубіжні телепередачі і преса.


Якщо різні ЗМІ будуть подавати суперечливу інформацію про якусь подію, то 53% росіян повірять саме телевізійному сюжету. На другому місці йдуть сайти і блоги. На третьому - "сарафанне радіо".

Однак, незважаючи на те, що основним джерелом інформації про події в РФ для більшості росіян як і раніше залишається телебачення, його популярність знижується і становить 57%, порівняно з торішніми 62%.

Інтернет для пошуку новин використовують лише 27% опитаних.

Регулярно відстежують зміни політичної та економічної кон'юнктури всередині країни і за кордоном 21% громадян РФ. 45% росіян дізнаюся про ці новини з нагоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 74% росіян вважають малоймовірними масові протести через падіння рівня життя.