ua en ru

73% американців впевнені, що їх країна "збилася з правильного шляху", - опитування

73% опитаних американців вважають, що країна "збилася з вірного шляху", і тільки 21% досі упевнені, що що усі, що відбуваються йде в допустимих рамках.Такі дані наводяться в результатах опитування, проведеного Reuters спільно з компанією по дослідженню ринків Ipsos.

Наслідки подій останніх тижнів стали найсильнішим ударом по рейтингу президента США Барака Обами. За той час, поки законодавці вирішували боргові проблеми, президент втратив 4% народної підтримки, зараз його дії підтримують тільки 45% опитаних. При цьому Обама вже оголосив про намір обиратися на другий термін у листопаді 2012р.

Найбільш сильне розчарування американцям принесли високий рівень безробіття (9,1%), пониження кредитного рейтингу агентством Standard & Poor's, яке негайно відбилося на усьому ринку в цілому, а також колосальний бюджетний дефіцит, що зберігається.

Окрім того, опитування показало, що 47% американців вважають: гірше ще тільки належить пережити. Число людей, що дотримуються такої думки, за останній рік виросло на 13%.

"Оцінка дій як "збилися з шляху" відбиває загальне незадоволення громадян економічним станом країни і політичними протиріччями двох основних партій", - прокоментували організатори опитування.

Відмітимо, саму негативну оцінку дій отримав кабінет Джорджа Буша-молодшого, в жовтні 2008г. його політику не розділяло 77% респондентів