ua en ru

Майже 70% українців проголосували б за вступ до НАТО, - Парубій

Майже 70% українців проголосували б за вступ до НАТО, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Спікер заявив, що стратегічною ціллю України є вступ до альянсу

Майже 70% українців проголосували б за вступ до НАТО. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявив її голова Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нашою стратегічною ціллю є вступ України у НАТО. В цьому єдині і український парламент, і український політикум, але що найважливіше - українське суспільство", - заявив Парубій.

За словами спікера парламенту, соціологія демонструє, що у разі проведення референдуму понад 50%, а за деякими даними, майже 70% громадян проголосували б за вступ України в НАТО.

Нагадаємо, російська влада вважає, що плани України вступити в НАТО дестабілізують Європу. "Росія вже протягом багатьох років істотно стурбована наближенням військової інфраструктури НАТО до наших кордонів. Це (вступ України в НАТО, - ред.) буде подальший крок, потенційно це може стати подальшим кроком в цьому напрямку, що, звичайно ж, не сприятиме зміцненню стабільності і безпеки на європейському континенті ", - заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

У той же час, він зазначив, що вступ України в НАТО безпосередньо Росії не стосується.