ua en ru

Більша частина надходжень від екологічного податку не використовуються на місцях, - Семерак

Більша частина надходжень від екологічного податку не використовуються на місцях, - Семерак Фото: Остап Семерак (kmu.gov.ua)

У розпорядженні місцевих бюджетів залишається 80% цього податку

Близько 70% надходжень від екологічного податку не використовуються органами місцевого самоврядування. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Екологічний податок, 80% коштів залишається на місцях, 70% цієї суми не використовується органами місцевого самоврядування", - заявив Семерак.

Нагадаємо, Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує законопроект №6776 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків.

зокрема, ставку екологічного податку запропоновано збільшити на 11,2%, а ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та за спеціальне використання лісових ресурсів запропоновано збільшити на 16,8 %.